تولید کامیونهای kurzhauber در سال 1997 میلادی پایان یافت اما در ایران تا چند سال بعد هم ادامه داشت تا به الان که تقریبا به صفر رسیده است اما هنوز هم مدلهای کارکرده این نوع کامیون طرفدار دارد
سال 1959 میلادی شرکت مرسدس بنز آلمان که با تولید خودروهای لوکس مشهور است برای گسترش خط تولید و فروش محصولات سنگین اقدام به تولید کامیونهایی کرد که به نام kurzhauber نام گذاری شد. این کامیونها با آرم بزرگ بنز که در جلویشان خودنمایی میکرد به کشورهایی از آمریکای جنوبی، آفریقا و خاورمیانه صادر شد تا به حمل و نقل بار و همینطور در خدمت سازمان آتشنشانی قرار بگیرد.
کامیونهای مرسدس بنز در ایران
شرکت ایران خودرو که قبل از انقلاب به نام گروه صنعتی خاور بود در سال 1338 شمسی برای تولید کامیون تحت لیسانس شرکت معظم مرسدس بنز در تهران تاسیس شد و به ساخت انواع کامیون و کامیونت اقدام کرد. در آن سالها چند مدل از کامیونهای kurzhauber وارد بازار ایران شد که با استقبال خوب رانندگان ماشینهای سنگین روبرو شد و بدین ترتیب فروش خاور در کشورمان از سال 1343 آغاز شد و با مونتاژ یک دستگاه کامیون در روز شروع کرد و تا سالها با موفقیت ادامه داد و مدلهای مختلفی از این نوع کامیونها را تولید و به فروش رساند. طوری این کامیون ها در دل رانندگان ماشینهای سنگین جا باز کرد که تا امروز هم مدلهای دست دوم یا دست چندم آن را میبینیم که آهسته و پیوسته در جادهها طی طریق میکنند و رانندهای که به روبرویش زل زده با گوش دادن به موسیقیهای عامه پسند و آویزانهایی که به آینه خاورش وصل کرده و مدام تکان میخورند به سوی مقصد دور یا نزدیکش میراند. در واقع این صحنه راننده ماشین سنگین با خاوری قدیمی بارها در زندگیمان تکرار شده و به هیچ وجه هم کهنه نمیشود.
سالها بعد از ورود خاور به ایران، این شرکت در سال 1378 شمسی با ایران خودرو ادغام شد و بدین ترتیب گروه ایران خودرو دیزل تشکیل شد.
تولید کامیونهای kurzhauber در سال 1997 میلادی پایان یافت اما در ایران تا چند سال بعد هم ادامه داشت تا به الان که تقریبا به صفر رسیده است اما هنوز هم مدلهای کارکرده این نوع کامیون طرفدار دارد و بسیاری از کسانیکه در سایت دیوار به دنبال کامیون برای خرید و فروش هستند به خرید خاور دست دوم در مدلهایی مانند خاور بنز 608 یا سری LK1924 به صورت نقد یا اقساط علاقمندند. ضمن اینکه در این سایت میتوان لوازم یدکی مدلهای مختلف کامیونهای خاور را به صورت دست دوم یا نو با قیمتی مناسبتر از فروشگاهها مستقیما از فروشنده خریداری کرد.
یکی از تولیدات موفق ایران خودرو دیزل کامیونت خاور 608 بود که همچنان تولید میشود و بیشتر برای حمل مواد غذایی و جا به جایی لوازم مورد استفاده قرار میگیرد.
معرفی خاور بنز 608
این کامیونت را اغلب برای حمل اسباب و اثاثیهها یا حمل محصولات غذایی هر روز در خیابانها میبینیم. حجم موتور این خاور 3782 سی سی است و حداکثر قدرت موتورش 110 اسب بخار در 2800 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور موتور آن هم 340 نیوتن متر در 1400تا 2000 دور در دقیقه است. استاندارد آلایندگی یورو 2 دارد و دندهاش هم دستی است.
باک سوخت این مدل خاور 100 لیتر است و حدودا 79 کیلومتر در ساعت بیشترین سرعتی است که میتوان با آن در خیابان و جاده رانندگی کرد. این کامیونت دارای ترمز دستی مکانیکی بر روی چرخهای عقب و فرمان مکانیکی است و البته کلاج تک صفحهای خشک با عملکرد مکانیکی از معایب این مدل خاور به حساب میآید.